Hirdetés

Új szintre emeli a virtuális és a kiterjesztett valóságot a Qualcomm Snapdragon XR1



|

Az új chipet kifejezetten AR- és VR-headsetekhez tervezte a Qualcomm.

Hirdetés

Most is vannak már olyan VR-headsetek, amelyekben Qualcomm Snapdragon chip van, de ezek mindegyike ugyanolyan lapkát használ, mint az okostelefonok. A Qualcomm most viszont bemutatta az első olyan chipet, amelyet kifejezetten AR- és VR-headsetekhez tervezett. 

Hirdetés

Ennek a neve Qualcomm Snapdragon XR1. Az XR a kibővített valóságra utal. A gyártó szerint a processzor gond nélkül kezeli a 4K@60fps videókat, támogatja a hardveresen gyorsított videofeldolgozást, a 3D-s audiót, és van egy olyan szenzorhubja, ami követi a mozgást és a viselő fejét. 

A Qualcomm szerint a Vive, a Vuzix, a Meta és a Pico már most fejlesztenek olyan headseteket, amelyek erre az új platformra épülnek. A fogyasztóknak szánt szórakoztatóelektronikai headsetek mellett a professzionális megoldásokban is helyet kaphat a Snapdragon XR1. 

Bár egy erős PC-re kötött headsetet nem ver le teljesítményben egy Snapdragon XR1-alapú megoldás sem, cserébe viszont nem kell vezetékekkel, PC-vel és mobillal bajlódni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.