Hirdetés

Új társprocesszort kap a HoloLens 2



|

Az AR-headset valós időben, felhő nélkül tudja majd azonosítani a minket körülvevő objektumokat és helyeket.

Hirdetés

A Microsoft nem csak szoftverekben és hardverekben jeleskedik, a chiptervezés terén is aktív. A HoloLens AR-headset például rendelkezik egy holografikus feldolgozó egységgel (HPU). 

Hirdetés

A Microsoft nemrég megemlítette a következő-generációs HoloLenst, amelyben következő-generációs HPU is lesz. A részletekről egyelőre keveset tudni, de míg az első HPU a szenzorokból és kamerákból begyűjtött adatok feldolgozását segítette a mozgás követése közben, addig az új HPU egy mesterséges intelligenciára építő társprocesszort is kap a gépi látással kapcsolatos feladatokhoz. 

A gyakorlatban a HoloLens 2 képes lesz a minket körülvevő objektumok és helyszínek azonosítására, méghozzá anélkül, hogy bármit elküldene a felhőbe. Ezzel a headset működése zárt marad, sem vezeték, sem internet nem lesz szükséges a működéséhez - persze ez utóbbival biztosan többre lesz képes. 

Egyelőre nem tudni, hogy az új HoloLens mikor debütálhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.