Hirdetés

Új változatot kaphat a GeForce RTX 2060



|

Az Nvidia a több mint két éve bemutatott videokártyájának felturbózásával próbálhatja enyhíteni a készlethiányt.

Hirdetés

Az Nvidia még februárban erősítette meg, hogy a piacot szorongató súlyos készlethiány miatt ismét ringbe küldi két korábbi videokártyáját, a GeForce GTX 1050 Ti-t és az RTX 2060-at, egy friss pletyka pedig most arról árulkodik, hogy az utóbbi még egy új változatot is kaphat.

A VideoCardz forrásai szerint a 2019 januárjában megjelent GPU ráncfelvarrott kiadása akár már az idei év végén befuthat, ám csak egyetlen szempontból hoz lényeges előrelépést a felmenőjéhez képest.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a memória megduplázása, a felfrissített 2060 ugyanis 12 GB GDDR6 RAM-mal érkezhet, míg maga a GPU marad a 12 nm-es TU106-300, de itt kap egy "KX" jelölést is.

Összességében nem olyan vészes a csomag, hiszen az alap, 6GB-os 2060 még ma is sok szempontból megállja a helyét, a Steamen például ez a második legnépszerűbb kártya (azt most inkább ne firtassuk, hogy miként alakulna a kimutatás, ha normális áron hozzájuthatnánk a 3000-es szériához).

A VideoCardz forrásai 2021. december és 2022. január közé saccolják a feltuningolt videokártya piaci rajtját, így ha tényleg érkezik, akkor már nem is kell sokat várni rá. Más kérdés, hogy mennyire tud majd beleszólni a készlethiány alakulásába, hiszen januárban már a 3. életévét is betölti a konstrukció, ami erősen visszavetheti a vonzerejét, pláne, ha végül tényleg akkortájt mutatják be az RTX 3000 SUPER kiadásait is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.