Hirdetés

Új zsanért kap a Galaxy Z Fold 5, végre vízálló lehet a hajtogatható mobil



|

A Samsung csúcsmodelljének egyedi kijelzője várhatóan kevésbé gyűrődik majd, mint korábban.

Hirdetés

A Samsung volt az első, aki teljes lendülettel belevágott a különböző hajtogatható mobilok fejlesztésébe és piacra dobásába, és bár továbbra is elsősorban hozzájuk kötjük ezt a dizájnt, az elmúlt években egyre több gyártó próbált meg lecsípni magának egy szeletet a tortából.

Szerencsére az új belépők sem csak másolják a koreaiak megoldásait, hanem igyekeznek továbbfejleszteni azt, így az a helyzet állt elő, hogy a következő generáció esetében már a Samsung leshet el trükköket másoktól.

Hirdetés

Jelenleg egy olyan zsanért használ a Samsung, ami nagyon élesen hajtja össze a kijelzőt, ennek köszönhetően pedig a panelen a gyűrődés is meglátszik. Ezzel szemben például az Oppo mérnökei egy "vízcsepp" formájú megoldás mellett tették le a voksukat, aminél nem kell ennyire élesen hajtani a panelt, így a gyűrődés sem annyira hangsúlyos.

Egy szivárogtató információi szerint valami ilyesmire terveznek átállni a Samsungnál is a Z Fold következő generációjánál. A koreai vállalatnál "dumbell", vagyis súlyzó munkacímen emlegetik a megoldást, az alternatív dizájnnak köszönhetően pedig várhatóan végre vízállóvá is válik majd a mobil,  bár azt egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan milyen minősítést kap.

Hogy ennek következtében tovább nő-e a a Galaxy Z Fold ára, arra várhatóan a nyár végén derül majd fény, ezeket a modelleket hagyományosan augusztusban leplezi le a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.