Hirdetés

Újabb 10 nm-es Cannon Lake processzorok közelednek



|

Jön az Intel Core M3-8114Y és a Core i3-8121U Cannon Lake CPU.

Hirdetés

Egyre több a bizonyíték rá, hogy az Intel első 10 nm-es processzorai úton vannak a piacra. Néhány napja egy Core i3-8121U Cannon Lake processzor bukkant fel a Lenovo IdeaPad 330 laptopjában, most pedig újabb chipekről futottak be információk. 

Hirdetés

A Core M3-8114Y-t például egy benchmark-adatbázisban szúrták ki. A jelek szerint ez az egyik első Cannon Lake-Y processzor, ami egyébként 2-magos és 4-szálas. Az alap órajele 1,5 GHz, turbó módban 2,2 GHz. A Core M chipek alacsony fogyasztásúak, nagyjából a harmadát igénylik, mint egy U szériás processzor. Vagyis jobb választást jelentenek a lapos és könnyű, passzív hűtésű eszközökbe. 

Szintén közeledik a Core i3-8121U, ami az Intel weboldala szerint 2-magos és 4-szálas processzor, 2,2 GHz-es alapértelmezett órajellel. Ez turbó módban egészen 3,2 GHz-ig emelkedik. A 15 wattos CPU maximum 32 GB DDR4-2400-as memóriát támogat, a SmartCache mérete 4 MB. Támogatott továbbá az Intel Turbo Boost 2.0 és az Optane memória is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.