Hirdetés

Újabb AMD Athlon APU-k érkeznek



|

Két új Athlon APU létezésére derült fény nemrég, illetve az alapértelmezett órajeleket is ismerjük már.

Hirdetés

Tum Apisak rendre érdekes információkat szállít az AMD következő processzorairól, nemrég pedig két új APU nevét tette közzé. Minden jel arra utal, hogy alapvetően a tavaly decemberben piacra dobott Athlon 200GE és Athlon 220GE APU-k kapnak utódokat. 

Hirdetés

Az a két processzor 3,2 és 3,4 GHz-es órajelet használt, boost ezeknél nem elérhető. Az új chipek ilyen téren minimális előrelépést hozhatnak, 3,4 és 3,5 GHz-es órajelekről hallani. Azt viszont nem tudni, hogy az Athlon 300GE és az Athlon 320GE milyen mikroarchitektúrára építkeznek majd. A legvalószínűbb a Zen+, mivel az asztali Picasso APU-k hamarosan megjelennek. A Zen 2-t ugyan hallani itt-ott, de nem valószínű, hiszen ott elsőként a Matisse asztali CPU-k várhatóak. 

A Hardzone.es rámutatott, hogy az Athlon 300GE és az Athlon 320GE chipek már Vega 9-es iGPU-t kaphatnak. A korábbi, Raven Ridge asztali APU-k még Vega 3-at használtak, és elvileg az AMD ilyen téren frissítene. A spanyolok szerint akár még az órajel emelésére is lehetőséget adhat a következő Athlonoknál az AMD. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.