Hirdetés

Újabb chipet fejleszt házon belül az Apple



|

A legfejlettebb energiakezelő chipek a 2018-as iPhone készülékekben debütálhatnak.

Hirdetés

Az Apple az elmúlt évek során igyekezett a lehető legnagyobb mértékben függetleníteni magát más gyártóktól, és a következő lépcsőben újabb chip gyártását viszi házon belülre. 

Hirdetés

Idén a cupertinói vállalat már szakított GPU-gyártás terén az Imagination Technologies csapatával, és később saját grafikus chipet villantott az A11 Bionic SoC-n. Az óriás állítólag most már a saját energiakezelő lapkáit tervezi, amelyek a 2018-as iPhone modellekben már debütálhatnak is. 

A Nikkei Asian Review forrásai szerint ezek lesznek az iparág legfejlettebb energiakezelő lapkái. Ezek vezérlik a fogyasztást és a töltést - vagyis ha mindez igaz, akkor töltési sebességben és üzemidőben is javíthat az Apple. 

Mindez persze katasztrófát jelent a Dialog Semiconductor számára, amely jelenleg exkluzív beszállítója az ilyen chipeknek. Az Apple a cég árbevételének 74 százalékát adta, emiatt aztán a vállalat részvényárfolyama 19 százalékot zuhant a hír hatására. 

Az Apple saját chipjei a 2018-as iPhone-ok 50 százalékában lehetnek jelen, a tényleges gyártással pedig a TSMC-t bízzák meg. Ezzel a lépéssel az Apple kevesebb licencdíjat fizet, függetlenebb lesz, a gördülékenyebb gyártási lánc miatt pedig versenyképesebbé is válik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.