Hirdetés

Újabb gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft



|

Ezúttal a beszédfelismerő algoritmusok fejlesztésében piacvezetőnek számító Nuance a kiszemelt célpont.

Hirdetés

Az utóbbi időben szinten minden negyedévben érkezik olyan hír a redmondi szoftveróriás irányából, amiben egy testes, az adott iparágat befolyásoló vállalati akvizíció szerepel. Hosszan lehetne sorolni azon cégek listáját, akik önmagukban is meghatározónak számítottak, ám mára a Microsoft kötelekébe tartoznak, és együttesen igyekeznek többet, jobbat kialakítani a már meglévő és jövőbeni technológiákból.

A Nuance azonban azért érdekesebb picit, mint a korábbi tranzakciók, mert a cég szakemberi gárdája jelentős szerepet vállalt az Apple digitális asszisztensének, a Sirinek a megszületésében. Aki pedig manapság használ iOS- vagy macOS-alapú eszközt, pontosan tudja, milyen minőségű a hangfelismerésre épülő diktálás, szövegalkotás és a Sirivel történő kommunkáció.

Hirdetés

Nem igazán tudni, hogy az utóbbi időben mennyire vált lazává az Apple és a Nuance viszonya, mindenesetre a Microsoft a mesterséges intelligenciára és a felhőtechnológiákra alapuló jövőbeni terveihez egyértelmű a döntése. A hétvégén még csak pletykált tranzakciós szándék mára konkréttá vált, a szándéknyilatkozat aláírása és a konkrét pénzügyi megegyezés is megtörtént, a Nuance 19,7 milliárd dollárért került a redmondi vállalatcsoporthoz. A folyamat a szokott módon még a részvényesek és a különböző piaci ellenőrző hatóságok jóváhagyására vár, ami a számítások szerint 2021 végére a folyamat megnyugtatóan zárulhat.

Az üzlet jelentőségét mutatja, hogy korábban csak egyszer fizetett többet a Microsoft, mégpedig a LinkedIn felvásárlása során. A 2016-ban beolvasztott közösségi platform 24 milliárd dollárt ért, és a pletykák szerint hamarosan egy újabb, komolyabb felvásárlási szándék válhat hivatalossá. A gaming iparágban is egyre hangsúlyosabban jelen lévő vállalat következő kiszemeltje a Discord lehet, aminél a tranzakció értéke akár 10 milliárd dollárt is elérheti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.