Hirdetés

Újabb hatalmas lökést adott a driverfrissítés az Intel Arc videokártyáknak



|

Bár a megjelenéskor sok probléma volt velük, szépen lassan kikupálódnak kékek hardverei.

Hirdetés

Nagyon jól tudták az Intelnél, hogy nincs értelme (most még) a csúcskategóriában versenybe szállni az Nvidia és az AMD grafikus chipjeivel, ezért az Alchemist család tagjai szigorúan az alsó- és középkategóriát vették célba. Sajnos ár-érték arányban itt sem feltétlenül tudták felvenni a versenyt a megjelenéskor a konkurenciával, köszönhetően a vezérlőprogram hiányosságainak, a nem támogatott DX9-nek és egyéb problémáknak, a mérnökök azonban nem hagyták veszni a hardvert.

A rajt óta gyakorlatilag havi rendszerességgel számolhatunk be egy-egy új driverről, amelyek jelentősen javítottak a kártyát teljesítményén.

Hirdetés

Nincs ez másként most sem, a jelenleg béta fázisban lévő vezérlőszoftver ugyanis alaposan megdobja a DirectX 12-t használó játékok alatt a teljesítményt: a Dead Space remake például 55%-kal jobban fut 1080p ultra beállítások mellett, és 63%-ot javult 1440p magas grafikai részletességgel egy Intel Arc A750-es kártyával az Intel beszámolói szerint. Máshol nem feltétlenül ekkora az ugrás, de a Dying Light 2, a Dirt 5, a Deathloop és az F1 22 is számottevő, 4-17%-os javulást értek el a szoftverfrissítés után.

Az Intelnek most pont az ilyen kis győzelmekre van szüksége, hogy megvesse a lábát a piacon és egy megbízható középkategóriás alternatívát kínáljon az Nvidia és az AMD egyre elszálló árai mellett. A vállalatnak nagyon komoly tervei voltak a szegmensben a következő évekre, de kérdés, hogy Raja Koduri távozásával ezekből mennyi marad teljesíthető. Az új drivert az Intel Arc tulajdonosok a gyártó hivatalos oldaláról tölthetik le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.