Hirdetés

Újabb Intel chipek gyártását veszi át a TSMC



|

A belépőkategóriás processzorok gyártását is kiszervezi az Intel, egyre nagyobb szerephez jut a TSMC.

Hirdetés

Az Intel éveken keresztül gondban volt a 10 nm-es gyártástechnológia fejlesztésével, idén azonban már gyártási válsághelyzetbe került. A kereslet tartósan meghaladja a kínálatot, és bár a létező összes gyártósort beindították, majd maximumra kapcsolták; a helyzet még mindig nem javult. 

Hirdetés

Az Intel leginkább a 14 nm-es Core és Xeon processzorok termelésére koncentrál. Szeptember eleje óta folyamatosak a pletykák, amelyek szerint egyre több lapkakészlet és chip gyártását szervezné ki az Intel. Mivel a bérgyártók listája igen szűkös, és a TSMC már eleve besegít az Intelnek, nem nehéz kitalálni, hogy az új megrendeléseket szintén a TSMC kapja. 

Mostanra megerősítették, hogy az Intel belépőkategóriás processzorait szintén a TSMC gyártja a jövőben. Így az Atom, Celeron és Pentium Silver szériás SoC-k gyártása is a TSMC kezébe kerül. Ez az egyetlen chipgyártó, amely megfelel az Intel követelményeinek, nem mellesleg jóval előrébb is tart a fejlesztések terén (az Apple, az AMD és az NVIDIA számára is a TSMC gyárt, többek között). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.