Hirdetés

Újabb javításokkal védi az Intel processzorokat a Microsoft



|

Megérkeztek a legújabb szoftveres javítások a Windows 10-hez, amelyek az Intel processzorok sérülékenységei ellen tesznek.

Hirdetés

A Spectre és a Meltdown sérülékenységek története messze nem ért még véget. A helyzet megoldásában nagy szerepet vállalt magára a Microsoft, amely rendszerszinten igyekszik védelmet nyújtani a sebezhetőségekkel szemben. Mindez azért is fontos, mert a BIOS-és firmware-frissítések közzététele sokkal nehézkesebb feladat. 

Hirdetés

A Microsoft éppen ezért újabb védelmi vonalat épít most az Intel-alapú rendszerek számára. A legújabb frissítések szoftveralapú mikrokódfrissítést tartalmaznak, és az operációs rendszer szintjén igyekeznek befoltozni néhány biztonság rést, ami eddig nem volt javítva. Lehet, hogy azért, mert az Intelnek időre van szüksége, de lehet, hogy azért, mert a partnergyártók még nem tették közzé a csomagokat. Vannak, akik pedig elfelejtik/nem akarják felrakni a frissítéseket. 

A mostani csomagot kizárólag manuálisan lehet letölteni és telepíteni, és kizárólag a Windows 10 1709-es, őszi alkotói frissítésére, valamint a Windows Server 1709-es verziójára. Ez mindenesetre még így is könnyebben kivitelezhető megoldás, mint mindenkit rávenni a BIOS-frissítésre (feltéve, hogy van már ilyen az adott termékekhez). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.