Hirdetés

Újabb linuxos laptopokat hozott a System76



|

Intel Comet Lake CPU dübörög a System76 új linuxos laptopjaiban, amelyek Coreboot firmware-t is kínálnak.

Hirdetés

Sok olyan windowsos laptopról hallunk már, amely tizedik-generációs Intel processzorral közelít. De mi a helyzet azokkal, amelyekre gyárilag Linux kerül? A System76 igyekszik kiszolgálni az érdeklődőket. 

Hirdetés

A Galago Pro szériában egy 14 hüvelykes, a Darter Pro sorozatban egy 15 hüvelykes modell kínál nyílt forráskódú Coreboot firmware-t és Comet Lake CPU-t. 

Mindkét modell kérhető Core i5-10210U chippel, 8 GB RAM-mal és 240 GB-os M.2-es SSD-vel, 1080p-s matt kijelzővel. Nagyobb kerettel akár 4-magos Core i7-10510U-ig, 32 GB RAM-ig és 6 TB-os hibrid SSD-ig is lehet nyújtózkodni. Akad továbbá WiFi, gigabites Ethernet, Bluetooth 5.0, jackcsatlakozó, Thunderbolt 3, MiniDisplayPort, HDMI és SD-foglalat. 

A vételárak 949 és 999 dollártól kezdődnek, de akár a 3000 dollárt is elérhetik. Gyárilag Ubuntu vagy Pop!_OS rendszert használnak a laptopok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.