Hirdetés

Újabb nagyágyúval bővülhet az OLED-piac



|

A Sharp megkezdi az okostelefonokba szánt OLED-kijelzők sorozatgyártását - ha ezek jól vizsgáznak, az Apple is a Sharp megrendelője lehet.

Hirdetés

A Sharp nemrég bejelentette, hogy megkezdte az okostelefonokba szánt OLED-kijelzők sorozatgyártását. Eleinte a gyártósorok kizárólag a márka saját Aquos okostelefonjaihoz tudnak elegendő panelt termelni, azonban később érdekes irányba állhat a Sharp. 

Hirdetés

Bár az OLED technológia rég jelen van a piacon, az ilyen panelek továbbra is prémium alkatrészként jelennek meg a gyártók termékeiben. A gondot az jelenti, hogy ezeknek a gyártása továbbra is nehézkes, főleg nagy mennyiségben. Mivel sok a selejt, ezért a hibátlan termékeknek kell fedezniük a használhatatlan darabok költségeit is. 

Az OLED-piac 90,1 százaléka jelenleg a Samsung kezében van, eközben 7,7 százalék jut az LG-nek. A Samsung teljes mértékben uralja a szektort, és persze a panelek magas ára az iPhone X magas vételárához is hozzájárult. 

Az Apple szeretne alternatívát találni, elvégre a csúcskészülékei alapvetően a legnagyobb riválisától függenek, más cég pedig még vész esetén sem tudna vállalni olyan mennyiségű és minőségű gyártást, mint amire szükség van. 

Az LG alig néhány millió panelt tud adni az Apple-nek, ezzel pedig továbbra is a Samsungtól függ az Apple sikere. A Sharp oldalán legalább fél évbe telik, mire kiderül, mihez kezd a cég. Amennyiben jó minőségben tudja gyártani a paneleket, akkor akár befektetést is kaphat az Apple-től - az almás cég korábban 2,67 milliárd dollárt fektetett az LG gyárába. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.