Hirdetés

Újabb PC-s hardverkomponens ára szállhat el idén



|

Lehet, hogy hamarosan már nem csak az újabb videokártyákhoz lesz nehezebb hozzájutni.

Hirdetés

Nincs könnyű dolguk azoknak a játékosoknak, akik mostanában szeretnének gamer-PC-t összeállítani, mivel az Nvidia GeForce RTX 30-as GPU-kból továbbra sem áll rendelkezésre annyi, amennyi kielégítené az igényeket, ráadásul az MSI videokártyái is megdrágulhatnak a jövőben. A hírek szerint pedig sanszos, hogy hamarosan egy másik fontos alkatrész ára is emelkedésnek indul, de talán nem lesz olyan rossz a helyzet, mint a GPU-k esetében.

Hirdetés

Egy friss jelentés alapján január óta 5-10%-kal nőttek a DRAM-ok szerződéses árai, ami a jelek szerint sajnos hatással lehet több gyártó ajánlott fogyasztói árára is. Az árcédulákat megnézve jól látszik, hogy bár az év első hónapja óta nem túl óriási, de azért jól érzékelhető emelkedést mutatott például a Corsair egy 16 GB-os, DDR4-es memory kitje is. Emellett pedig egy másik jól ismert gyártó, a Crucial hasonló teljesítményű kitje is többe kerül, mint néhány hete.

Nem bizonyított, hogy van összefüggés az áremelkedések és a DRAM-ok drágulása között, de szerencsére azért nem katasztrofális a helyzet, mivel az új videokártyákkal ellentétben a RAM-ok esetében nincs szó készlethiányról. Persze ha gépújítást terveztek, akkor érdemes lehet mostanában bevásárolni memóriából, hiszen nem kizárt, hogy további áremelkedésre kell számítanunk a jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.