Hirdetés

Újabb szigorú hardveres követelményt támaszthat a Windows 11



|

Egy friss jelentés arra utal, hogy a Microsoft még magasabbra helyezheti a kilincset a Windows 11-re nyíló ablakon.

Hirdetés

A Windows 11 tavaly nyári beharangozásakor kisebb felháborodást keltett, hogy az új operációs rendszer hivatalosan csak a korszerűbb processzorokkal és a TPM 2.0 biztonsági chippel szerelt alaplapokkal hajlandó együttműködni, széles tömegeket zárva ki a generációváltásból.

Később aztán bebizonyosodott, hogy az ISO-fájl közvetlen letöltésével könnyedén kikerülhetők a megkötések, a redmondiak azonban továbbra is azt szeretnék, ha támogatott hardveren futtatnánk a Windows 11-et, melynek érdekében még egy vízjelet is bevetettek. Ilyen előzményekkel nem csoda, hogy sokan a követelmények tervezett szigorítására következtetnek egy új jelentésből, ami az OEM-gyártóknak szánt előírásokról szól.

Hirdetés

A tárhelypiacra szakosodott elemzőcég, a Trendfocus nemrég arról adott hírt, hogy a Microsoft szeretné elérni a készen érkező PC-k gyártóinál, hogy a jóval gyorsabb SSD (szilárdtest-meghajtó) technológiával váltsák fel az olcsóbb modellekbe szerelt HDD-ket. Ha a redmondiakon múlik, erre állítólag már az idén sor került volna, de a partnerek tiltakozása miatt 2023-ra halasztották az átállást.

A Tom's Hardware kérdésére válaszolva John Chen, a Trendfocus alelnöke ugyanakkor azt mondta, hogy a menetrend még mindig képlékeny, mivel a gyártók próbálják elérni, hogy az asztali gépekben és a feltörekvő piacokon csak 2024-től kelljen a drágább alkatrésszel dolgozniuk.

Habár a Windows 11 jelenleg még beéri bármilyen "64 GB-os tárolóeszközzel", a hírt értékelve többen is felvetették a borús jóslatot, hogy az OEM-gépek SSD-sítése után minden felhasználót utolérhet a szilárdtest-meghajtókra vonatkozó követelmény. A pesszimista hangulaton az sem segít, hogy a Tom's Hardware a Microsoftot is megkereste, ám határozott tagadás helyett csak annyit közölt a cég, hogy jelenleg nincs hozzáfűznivalója a témához.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.