Hirdetés

Újra az Intel a félvezetőpiac királya



|

1993 és 2016 között az Intel uralta a piacot - a Samsung 2017-ben átvette az elsőséget, de most újra az Intel a legnagyobb.

Hirdetés

Bár a 14 nm-es processzorok készlethiánya még az idei harmadik negyedév során is tart majd, az Intel ennek ellenére ismét a félvezetőpiac királyává tudott előlépni az idei első negyedév során. Ezzel a Samsungot taszította le a trónról, amely 2017-ben került az élre. 

Hirdetés

Akkor a DRAM-kereslet alaposan felpörgött, de mostanában túlkészletek és csökkenő árak a jellemzőek, emiatt a 2017-es és 2018-as teljes uralom után a Samsung visszacsúszott a második helyre. 

Az Intel 1993 és 2016 között folyamatosan a csúcson volt, most azért kerülhetett ismét az élre, mert a DRAM- és a NAND flash-piacok megzuhanása nem kedvezett a Samsungnak. Az Intel előnye most 23 százalék az eladások terén, tavaly a Samsung vezetett pont ennyivel. 

Mely cégek vannak még a top 15-ben? A TSMC a harmadik, köszönhetően a 7 nm-es SoC-k, processzorok, GPU-k és memóriachipek rendeléseinek. Az SK Hynix és a Micron főként a memóriachipekkel foglalkoznak, de ott van a listában a Qualcomm, az NVIDIA és a Sony is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.