Hirdetés

Ultraszéles 8K monitort mutatott be a Samsung, elképesztően drága lesz



|

A képarányból adódóan ugyan nem valódi 8K-ról beszélünk, de minden bizonnyal így is a csodájára járunk majd a kijelzőnek.

Hirdetés

A Samsung szereti fitogtatni a dominanciáját a gamer monitorok piacán. Az Odyssey sorozat modelljei az évek során egyre nagyobbak lettek, az Odyssey G9 és a Neo G9 már valóságos szörnyetegek. És akkor még nem beszéltünk az Odyssey Ark modellről, ami egy 55"-os, pivotálható monstrum egy kisebb autó áráért. És miközben a tévék piacán halottnak tűnik a 8K felbontás, egyre több gyártó beszél ilyen monitorokról.

Az AMD RDNA 3-as bemutatóján már szó esett róla, hogy több partner is készít olyan monitorokat, amelyek képesek lesznek kihasználni a DP 2.1-es csatlakozóban rejlő potenciált. A Samsung ilyen gépszörnyének leleplezésére minden bizonnyal a 2023-as CES-ig várnunk kell, de a találgatások már most elindultak.

Hirdetés

A következő generációs Odyssey Neo G9 egy ultraszéles monitor lesz, a 32:9-es képarányból pedig arra következtethetünk, hogy nem natív 8K-s felbontással dolgozik majd. Az Odyssey G9-et és 5K-nak hirdeti a Samsung, de az 5120 pixeles szélességéhez csak 1440p-s magasság társul, miközben a tradicionális, 16:9-es 4K kijelzők 3840x2160-as felbontással dolgoznak. A Samsung új üdvöskéje ennél valószínűleg egy picit többet tud majd: ha átlépik a 8000 pixelt horizontálisan, akkor 2250 környékén lesznek vertikálisan.

A hivatalos bejelentésig persze ezt nem fogjuk megtudni, ahogy a monitor árát sem, de mivel egész biztosan egy vagyont kérnek majd érte (az 5K-s Neo G9 éra is 2500 dollárról indul), mi egyelőre beérjük annyival, hogy távolról figyeljük az eseményeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.