Hirdetés

Utat csinálnak a DDR5-nek a Samsung 1z-nm DRAM-jai



|

Elkészültek a Samsung harmadik-generációs, 10 nm-es DRAM-jai, amelyek a jövő évben megjelenő csúcs-PC-kben landolnak, és előkészítik a terepet a DDR5-nek.

Hirdetés

A Samsung igyekszik gondoskodni róla, hogy a jövőben is a memóriaipar meghatározó szereplője maradjon, ezért bejelentette, hogy elkészült az úgynevezett 1z-nm DRAM-jaival, vagyis a harmadik-generációs 10 nm-es, 8 Gb-es DDR4-es DRAM-okkal. 

Hirdetés

Az 1z-nm a piac legkisebb memóriagyártási eljárása jelenleg, a Samsung pedig az egyre növekvő piaci igényekre akart vele válaszolni. Az 1z-nm 8 Gb DDR4-es memóriák sorozatgyártása az idei második félévben indul. Ezek a memóriák elsőként a 2020-ban megjelenő csúcskategóriás PC-kben és az üzleti szerverekben lesznek benne. 

A Samsung ezekkel a memóriákkal törne egyben utat a következő-generációs DRAM-oknak is, mint a DDR5, az LPDDR5 és a GDDR6. A Samsung a prémium piacon szeretné erősíteni a jelenlétét, és a lehető legtöbb ügyfelet kiszolgálni a szerverek, a videokártyák és az okostelefonok piacán. 

Az új DDR4-es modulokat egy processzorgyártóval teljes mértékben hitelesítik, majd a Samsung megkezdi az aktív együttműködést a globális partnerekkel, hogy piacra kerüljenek az új memóriák. A növekvő igények miatt persze a gyártást fokozni kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.