Hirdetés

Ütős grafikát hoznak az Intel Ice Lake-U processzorok



|

Egy Gen11-es integrált grafikával felszerelt Core i7-es CPU grafikában jobbnak bizonyult, mint egy AMD Ryzen 7 3700U.

Hirdetés

Az elmúlt évek megmutatták, hogy a laptopok piacán továbbra is az Intel az úr, ha processzorról van szó. Ami azonban az integrált grafikus vezérlést illeti, az AMD az utóbbi időben jelentősen nagyokat lépett előre, például a Zen és a Zen+ architektúrákra építő APU-k Radeon RX Vega 8 és Vega 10 GPU-jával. Ezek igazából messze megelőzik az Intel UHD grafikát. 

Hirdetés

Az Intel egy ideje nagy erőkkel dolgozik azon, hogy változtasson a helyzeten. Nem is olyan régen pedig saját teszteket is végzett, hogy megmutassa, konkrétan mire képes a jelentős gyorsulást ígérő Gen11-es integrált grafikája, ami a közelgő, tizedik-generációs Ice Lake-U processzorokban is helyet kap. 

Az eredményekre most a Notebookcheck külön emlékeztette a felhasználókat. Az Intel grafikonján az látható, hogy egy meg nem nevezett, Ice Lake-U szériás Core i7 processzor 9-ből 7 grafikus mérésen megelőzi a legújabb Ryzen 7 3700U APU-t. A maradék kettőben pedig egyenrangúak a 25 wattos processzorok. 

Azt persze nem árt észben tartani, hogy az eredmények az Inteltől származnak, így továbbra is nehéz hitelesen állást foglalni. A Notebookcheck arra is felhívta a figyelmet, hogy az AMD akár driverfrissítések segítségével is áthidalhatja a teljesítménybeli különbségeket.

Sokat mindenesetre már nem kell várnunk, hogy kiderüljön, mennyit fejlődött az Intel: az Ice Lake-U chipek hónapokon belül érkeznek az Athena-minősítést szerzett laptopokban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.