Hirdetés

Ütős lesz a 16-magos, Threadripper 3000 szériás AMD processzor



|

A többmagos teszteken a 16-magos szörnyeteg a Ryzen 9 3900X-et és a Threadripper 2950X-et is lekörözte.

Hirdetés

Bár voltak olyan pletykák, amelyek szerint az AMD már nem koncentrálna annyira a HEDT processzorokra, ezt a szó-beszédet gyorsan lelőtte a cég ügyvezetője, és aztán kiderült, hogy igazából a negyedik negyedévben új Threadripper CPU-kra számíthatunk. Az egyik fel is bukkant a UserBenchmark adatbázisában. 

Hirdetés

A Tum Apisak által kiszúrt chip egy 16-magos, 32-szálas monstrum, 3,6 GHz-es órajellel, ami turbó mellett 4,05 GHz-re emelkedik. A lapka SP3r2 (TR4) foglalatot használ, kompatibilis a jelenlegi X399-es alaplapokkal. A UserBenchmark a rendszert AMD Sharkstooth-ként azonosította, az alaplapot pedig AMD WhiteHavenOC-CP-ként. Ehhez 64 GB DDR4-es RAM társult, 1600 MHz-es órajellel. 

Az egyelőre ismeretlen processzor mindenesetre 11 és 18 százalékot vert egy- és többmagos teljesítményben a Threadripper 2950X-re, valamint 35 százalékot a Ryzen 9 3900X-re a többmagos teszteken. 

Amennyiben tényleg egy Threadripper 3000 szériás HEDT chipről van szó, akkor sok izgalmas újdonságra számíthatunk, hiszen az AMD 64-magos, 7 nm-es HEDT lapkával is készül 2019-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.