Hirdetés

Nagyon ütős lesz az Intel következő integrált GPU-ja



|

Nagyjából az AMD Radeon Vega 8 tudását hozza majd az Intel Gen11-es integrált grafikus vezérlője.

Hirdetés

Az Intel integrált grafikája sokat fejlődött az elmúlt években, és mostanra lehetővé teszi több 4K-s monitor használatát, esetleg némi játékot. Mindehhez elegendő egy Intel processzor, amiben integrált Intel UHD GPU van. 

Hirdetés

Természetesen az AMD és az NVIDIA sem volt tétlen. Az NVIDIA a belépőszinten az MX130 és MX150 grafikus vezérlést építi a laptopokba, ami jelentős előrelépés, igazából áremelkedés vagy csökkent üzemidő nélkül. Az AMD Ryzen processzorai pedig integrált Radeon grafikával rendelkezhetnek, és ilyen téren köröket vernek a jelenlegi Intel Gen9 integrált grafikára. 

Az Intel ezért kihagyja a Gen10-et, és rögtön a Gen11-re vált. A Gen11-es integrált Intel GPU kétszer olyan erős, mint a jelenlegi Intel UHD grafikus vezérlés. Az új GPU-k 64 végrehajtási egységgel rendelkeznek majd (24 helyett), és 1 TFLOPS fölötti számítási teljesítményre képesek. 

Ez azt jelenti, hogy több mint elég erőt kapunk a 8K-s videotartalmakhoz, illetve dedikált grafikus kártya nélkül is lehet majd játszani. Még az Intel Adaptyve Sync technológia is támogatott. 

A Gen11-es Intel GPU nagyjából a Radeon Vega 8 GPU szintjét hozza, ami a Ryzen 5 2500U-ban is benne van. Ezek a GPU-k elvileg már 2019 második felében megérkeznek a piacra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.