Hirdetés

Ütős technológiákkal érkezett az Intel legújabb SSD-je



|

Itt az új Intel Optane Memory H10 SSD, amely 3D X-Point és QLC NAND flash technológiákkal dolgozik.

Hirdetés

Az Intel Optane technológiája nem csak szupergyors, hanem szuperdrága is. Éppen ezért az első olyan megoldások, amelyeket fogyasztóknak szántak, csak 16-64 GB-os termékek voltak, tehát kellett melléjük egy SSD vagy HDD. Mindez elfogadható egy asztali PC-nél, de gond, ha csak egyetlen M.2-es SSD fér be. 

Hirdetés

Szerencsére itt a megoldás, az Intel Optane Memory H10 SSD formájában. Egy M.2-es SSD-ről van szó, amely 3D X-Point és QLC 3D NAND flash technológiát kombinál. Vagyis egyetlen adattároló, amely az Optane sebességét adja, de SSD méretű tárhellyel. 

Az Intel szerint ha a H10-es SSD-t egy laptopba tesszük, akkor az a médiafájlokat 90 százalékkal gyorsabban nyitja meg multitasking közben, 60 százalékkal gyorsabban indítja a játékokat, illetve kétszer olyan gyorsan nyitja meg a dokumentumokat - egy TLC 3D NAND flash-alapú SSD-vel szemben. 

Bár egy normál SSD-t messze leköröz az új H10-es tároló, az AnandTech kiszúrta, hogy az Intel önálló, 32 GB-os Optane Memory megoldásához képest sokkal lassabb. 

Az Intel egyelőre három konfigurációban kínálja a tárolót. Az első 16 GB Optane memóriát és 256 GB-os SSD-t rejt magában, míg a másik kettő 32/32 GB Optane memóriát és 512 GB/1 TB tárhelyet. Az Intel szerint az idei második negyedévben jönnek majd az erre építő Acer, ASUS, Dell és HP laptopok, de később mini-PC-kben és AiO megoldásokban is felbukkanhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.