Hirdetés

A biztonságért kicsit gyengébb a Galaxy S8 üzemideje



|

Sajnos már a hivatalos statisztikák sem túl biztatóak, ha az üzemidőről van szó, de ennyit be kellett áldozni azért, hogy most betonbiztos legyen a működés.

Hirdetés

Az okostelefon-piacon már megszokhattuk, hogy minden évben új csúcsprocesszorokat emlegetnek, új gyártástechnológiával, aminek hála nem csak minden eddiginél erősebb, de minden eddiginél takarékosabb is lesz az új zászlóshajó. Eközben a gyakorlat évek óta - és jelenleg is - azt mutatja, hogy üzemidőben gyakorlatilag semmit sem fejlődnek a készülékek, inkább csak romlanak.

A felhasználók visszajelzései szerint tulajdonképpen a gyengébb SoC-vel és full HD-s képernyővel szerelt eszközök sokkal tovább bírják, mint a méregdrága csúcskészülékek. Kivétel talán a Huawei Mate 9, amely nem ritkán 10-12 órás bekapcsolt kijelzőidőt garantál, de szintén full HD-s panellel. Ilyen téren az LG G6 sem hozott változást. 

Hirdetés

Egy darabig most minden a Galaxy S8-ról és a Galaxy S8+-ról szól majd, és persze sokan kíváncsiak az üzemidejükre is. A két készülék 3000 és 3500 mAh-s akkumulátort kapott, vagyis a pletykák igazak voltak. 

Elméletben a 10 nm-es Exynos 8895 és a Snapdragon 835 üzemidőben is többet kellene garantáljon, még a 2960 x 1440-es AMOLED kijelző ellenére is. Ezzel szemben a Samsung hivatalos statisztikái annyira nem biztatóak. Ezek az optimális forgatókönyvre építenek, és alig van olyan terület, ahol nagyobb számot mutatnak. Egyelőre azt sem tudni, hogy a méréseket milyen felbontásban végezték (gyárilag 1080p-ben dolgozik majd a Galaxy S8, vagyis 2220 x 1080-ban - ezt lehet manuálisan megemelni 2960 x 1440-re). 

Van azért jó hír is, ha már az üzemidőnél tartunk: a Galaxy S8 akkuja állítólag nem használódik el olyan hamar, mint a Galaxy S7-é. A Galaxy S8 energiaforrása elvileg két évnyi használat után is 95 százalékban tartja meg a töltöttségét.

Fő a biztonság!

Mielőtt jönne a szokásos fikacunami, szögezzünk le valamit. Pont a Samsung a legalkalmasabb jelölt arra, hogy ha egy kicsit a saját marketing-kárára is, de végre megmutassa: a mobilok fejlesztésénél le kell állni az esztelen "egyre vékonyabb készülék VS egyre nagyobb akku" ellentmondás hajszolásával. Láttuk, mi lett ennek az eredménye tavaly, ezért a szakértők úgy vélik, a koreai gyártó az egyetlen igazán biztonságos megoldást választotta, visszafogta az amperlovakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.