Hirdetés

Válaszcsapás olcsón: GeForce GT 1030



|

A Radeon RX 550-re reagált az NVIDIA az új videokártyával.

Hirdetés

Azzal, hogy nemrég az AMD Radeon RX 550-es videokártyája 79 dolláros ajánlott áron befutott, az integrált grafikus vezérlésre alternatívát jelentő kategóriába ismét visszatért az élet. 

Hirdetés

Az NVIDIA ugyanis nem hagyhatta szó nélkül a Radeon RX 550-et. Ezért piacra dobja a GeForce GT 1030-as grafikus vezérlőt, ami a Pascal architektúrára épít. 

A kártya a 14 nm-es GP108-as lapkára építkezik, és elvileg 512 CUDA maggal dolgozhat, maximum 2 GB GDDR5-ös memóriával és 128 bites memóriabusszal. 

Valószínűleg energiaellátás terén beéri egy PCI-Express slottal a kártya, amelyből lesz alacsony profilú és passzív hűtésű verzió is. Csatlakozók tekintetében HDMI 2.0b-re és DisplayPort 1.4-re számíthatunk. A formális bejelentést május közepén ejti meg az NVIDIA. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.