Hirdetés

Van már laptop 10 nm-es Intel CPU-val



|

A Lenovo egyik laptopja Kínában 10 nm-es Cannon Lake processzorral jelenik meg.

Hirdetés

Bár az Intel egészen 2019-ig nem kezdi meg a 10 nm-es processzorainak a rendes sorozatgyártását, ennek ellenére az első modellek már meg is jelentek. A Lenovo pedig éppen most dob piacra egy laptopot, amiben már egy új, 10 nm-es Cannon Lake CPU kapott helyet. 

Hirdetés

A kínai JD kínálatában felbukkant egy Lenovo IdeaPad 330 notebook, 15,6 hüvelykes kijelzővel, AMD Radeon RX 540-es grafikával és Intel Core i3-8121U Cannon Lake processzorral. A vételára nagyjából 520 dollárnak felel meg. 

Bár ez lesz az első laptop, amiben már 10 nm-es Intel CPU van, a Core i3-8121U alapvetően a belépőkategóriát képviseli, és ráadásul csak 2-magos. A Lenovo és az Intel ráadásul egy 2016-os Core i3-6006U-hoz hasonlította a chip tudását a méréseken. 

A laptopba egy elavult, 1366 x 768-as TN panel kerül, 4 GB RAM-mal és 500 GB-os merevlemezzel - vannak persze drágább modellek is. 

Mindebből az derült ki, hogy az Intel vagy a belépőkategóriában kezd a 10 nm-es processzoraival, vagy ki kell várnunk a Computexig, és talán a komolyabb Cannon Lake chipekről is hallunk, látunk valamit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.