Hirdetés

Vége a GeForce Partner Programnak



|

Az NVIDIA úgy döntött, hogy nem magyarázkodik, inkább elkaszálja a sokat kritizált programot.

Hirdetés

Az NVIDIA úgy döntött, hogy leállítja a sokat kritizált GeForce Partner Programját. A GPP alapvetően arról szólt, hogy a partnergyártók exkluzív módon adják oda az NVIDIA GeForce videokártyákhoz a gamerekre szabott márkáikat. Ilyen az ASUS ROG, a Gigabyte Aorus és az MSI Gaming is. Mindezzel pedig értelemszerűen ki is zárták az AMD Radeon GPU-kat a termékcsaládokból. Néhány cég végül egészen odáig ment, hogy már a gyártó nevét sem tette hozzá az AMD Radeon videokártyák nevéhez. Így született az ASUS-nál az AREZ márka például. 

Hirdetés

A jelek szerint az NVIDIA nem erre számított, amikor elindította a GPP-t. Az elkaszálás hátterében pedig egyáltalán nem kormányzati nyomás áll, hanem a gyártók makacssága. A Dell és a HP sem voltak hajlandóak beszállni a programba. 

Az AMD remek árakat ad a gyártóknak, többek között ezért dolgozhat az Apple-lel. Ezt egyik cég sem hagyja figyelmen kívül, tehát nem meglepő, hogy a Dell és a HP sem adta fel az AMD-t. Ellenkező esetben ráadásul Radeon GPU többé nem kerülhetett volna az Alienware PC-kbe. 

Az NVIDIA a program leállításáról mindössze egy blogbejegyzésben tájékoztatta a közönségét, ráadásul továbbra is kitart amellett, hogy a program folyamatosan a gamereknek kedvezett. Az NVIDIA ugyanakkor nem kívánja kimagyarázni a cég szerint félreértett programot, inkább leállítja azt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.