Hirdetés

Vége a H310-es alaplapoknak



|

A hírek szerint az Intel leállította a H310-es lapkakészlet gyártását, a nyereségesebb megoldások javára.

Hirdetés

A DigiTimes iparági forrásoknak hála megtudta, hogy az Intel leállította a H310-es lapkakészlet gyártását. A döntésre azért volt szükség, mert a 14 nm-es technológiával készülő chipsethez a vártnál jóval kisebb gyártási kapacitás állt rendelkezésre. 

Hirdetés

Amikor ez bekövetkezik, akkor a gyártást koncentrálnia kell a cégnek, és az Intel a nyereségesebb, Z370-es lapkakészlet gyártásának a fokozása mellett döntött. Ez persze több funkciót is kínál. 

Miután az elmúlt hónapban meglehetősen szűkösek voltak a H310-es chipset készletei, az alaplapgyártók most kénytelenek az Intel B360 lapkakészletét választani, ha ártakarékos megoldást szeretnének a piacra dobni. A B360 azonban drágább, vagyis a gyártók képtelenek lesznek lefedni a teljes piacot az ajánlataikkal. 

A spekulációk szerint azért is lehet kevés a 14 nm-es lapkakészletekből, mert az Intel folyamatos problémákkal küzd a gyártástechnológia terén, és állandóan gond van a 10 nm-re való átállással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.