Hirdetés

Vége az LHR-időszaknak, az Nvidia törölhette a szoftveres limitert



|

Okafogyottá vált az LHR létezése, az Nvidia fel is számol az eljárással.

Hirdetés

A videokártya-hiány közepén az Nvidia több ízben is próbálkozott azzal, hogy szoftveresen blokkolja a GPU-k bányász képességeit, ez azonban szinte minden alkalommal kudarcba fulladt, hiszen a kriptobányászok oldalán is voltak tehetséges programozók, akik pillanatok alatt megkerülték a védelmeket.

Szerencsére mostanra a videokártyák sokkal jobban elérhetők, mint mondjuk egy évvel ezelőtt, amihez például az is kellett, hogy az Ethereum alapjaiban megváltozzon. A piaci átrendeződés miatt az Nvidia is lazít a nadrágon szoftveres fronton.

Az LHR, azaz a Lite Hash Rate limiter az RTX 3060-nal együtt jelent meg és az volt a célja, hogy teljesen ellehetetleníti az ilyen videokártyák bányászképességeit.

Hirdetés

A megoldás elvileg érzékelte, hogy mikor kap Ethereum bányász terhelést a kártya, amiket gyorsan le is blokkolt. Kár, hogy az LHR a nehézkes indulás után sem lett jobb, sok bányász már korábban is értelmetlennek nevezte.

2022. szeptember 15-én az Ethereum működési elvet váltott, így az LHR tényleg teljesen értelmét vesztette, a Videocardz információi szerint pedig az Nvidia már el is távolította a szoftveres limitert a videokártyákról.

A PCGamer tesztje szerint az új, 522.25-ös driver tényleg felgyorsította a bányászatot az RTX 30-as GPU-kon, de még így is nagyon messze van attól a teljesítmény, hogy profitképes legyen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.