Hirdetés

Végpontok közötti titkosítással hoz biztonságos csevegést a Google Messages



|

Az RCS szöveges üzenetek használata nagy biztonságot jelent majd a Google Messagesben a végpontok közötti titkosítás miatt.

Hirdetés

Az RCS alapvetően az SMS és az MMS utódjának lett kitalálva, de sajnos a natív titkosítás hiánya miatt sem lehet maradéktalanul sláger. Elméletileg bárki belenézhet ugyanis az ilyen üzenetekbe. A 9to5Google azonban megtudta, hogy a Google azt tervezi, végpontok közötti titkosítással újít a Google Messagesen belül az RCS-alapú beszélgetéseknél. 

Hirdetés

Sajnos egyelőre nem tiszta ennek működési elve, azt valószínűleg el lehetne dönteni, hogy a külsős appok is lássák-e a titkosított üzeneteket. Azért sok egyébként a bizonytalanság és kevés a konkrétum, mert az újítással kapcsolatos kód csak most ugrott fel abban a tesztverzióban, amit a Google dolgozói belső körökben használnak. 

Időre telik tehát, mire a funkció elkészül, és mindenkihez eljut. Mindez összességében viszont remek hír, hiszen az RCS-beszélgetések végre biztonságossá is válhatnak, nem csak sokoldalúvá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.