Hirdetés

Végre a Broadwell és a Haswell processzorokhoz is elkészült a javítás



|

Az Intel újabb CPU-khoz adott ki frissített mikrokódot, de a a javítások sorozata még nem ért véget.

Hirdetés

Az Intel frissítette az online elérhető dokumentumait, amelyekből kiderült, hogy végre a Broadwell és a Haswell szériás processzorokhoz is elkészült a frissített mikrokód. Ennek megfelelően az óriás elkezdte közzétenni a javításokat. 

Hirdetés

Értelemszerűen mindez nem azt jelenti, hogy a felhasználók kapták meg a csomagokat, hanem azt, hogy az alaplapok és PC-k gyártói elkezdhetnek dolgozni a tényleges javításokon, amelyek kiküszöbölik a Spectre és a Meltdown sérülékenységeket. 

Mindez jó hír, ugyanakkor az Intel javítási hadjárata még közel sem ért véget. A dokumentáció alapján a Sandy Bridge és az Ivy Bridge processzorokhoz még mindig csak béta állapotú javítás létezik. Ezeket jelenleg is tesztelik a hardveres partnerek, vagyis az ilyenre építő PC-k továbbra is sebezhetőek. 

Természetesen az, hogy a gyakorlatban ki sebezhető, nem csupán annyiból tevődik össze, hogy milyen architektúrára jelent meg az Intel frissítése. Egyelőre ahhoz is idő kell, hogy kiderüljön, okoznak-e ezek a hibák súlyos károkat a felhasználók és a cégek életében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.