Hirdetés

Végre jönnek a SanDisk villámgyors microSD kártyái



|

Több mint másfél éve mutatkozott be az A2-es szabvány, de most végre jönnek az első A2-es memóriakártyák.

Hirdetés

Az A2 logóval rendelkező SD (és microSD) memóriakártyák kétszer olyan gyors véletlenszerű olvasási sebességeket támogatnak, mint azok, amelyeken A1-es logó található. Az A2-es szabvány már több mint másfél éve bemutatkozott. Mindeddig azonban egyetlen A2-es memóriakártya sem jelent meg a piacon. Végre azonban ezek is megérkeznek. 

Hirdetés

A SanDisk bejelentette, hogy az első A2-es kártyái Japánban már a héten kaphatóak lesznek. A legújabb SanDisk Extreme microSD-k maximálisan 160 MB per másodperces szekvenciális olvasási és 90 MB per másodperces szekvenciális írási sebességeket támogatnak. A kártyák kapacitása 32 és 400 GB között alakul, de a leggyorsabb a 128 GB-os vagy az annál nagyobb verziók egyike. 

Az A2-es plecsnit csak az a kártya kaphatja meg, amelynél 4000 és 2000 másodpercenkénti I/O-művelet a véletlenszerű olvasási és írási sebesség. Az A1-es modelleknél ezek az értékek 1500-on és 500-on alakulnak. 

A gyorsítást kiaknázhatják például azok, akik okostelefonban használnak microSD-t, és appokat telepítenének rá. Fotókhoz, videókhoz és dokumentumokhoz valószínűleg feleslegesen gyorsak az újdonságok. A gond persze az, hogy jelenleg még a legdrágább és legújabb mobilok sem kezelik az A2-es kártyákat: a Snapdragon 845-ös lapka ugyanis nem támogatja az ilyeneket. Talán a 2019-es zászlóshajóknál ezzel már nem lesz gond. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.