Hirdetés

Végre: két rég várt újítás került az új ZenBook Flip 13-ba



|

A laptopok kiszámítható evolúcióját csak néha töri meg egy-egy nagyobb ugrás a jövőbe - most olyat mutatunk, amiért nagyon könnyen lehet lelkesedni (és nem a Ryzen 4000 az).

Hirdetés

Bár az idei járványhelyzet a berlini IFA kiállításra is igen rossz hatással van, azért a gyártók töretlen lelkesedéssel mutatják be karácsonyi szezonra szánt gépeiket. Előző cikkünkben már átszaladtunk az Asus új ZenBook-flottáján, azonban volt olyan szerencsénk, hogy az egyik legizgalmasabb friss gépet, egy ZenBook Flip 13-at (UX363) pár napra meg is kaptunk.

Hirdetés

De kezdjük először is egy pontosítással, hiszen az elmúlt időszakban azért nem volt teljesen szürke és unalmas a laptoppiac. Megérkezett ugyanis az AMD Ryzen CPU-k legújabb generációja és nagyjából minden téren lemosta az Intel elavult, végtelenségig foltozgatott platformjait. Most azonban nem elsősorban a processzorról vagy platformról szeretnénk beszélni, hanem egy legalább ennyire fontos, másik komponensről - a kijelzőről.

A ZenBook Flip 13 legjobb része, avagy óóó, LED!

A rossz szóviccel csupán azt az első benyomást szerettük volna leírni, ami a ZenBook Flip 13 szétnyitásakor ért bennünket. Ebbe az alig 1,3 kg-os, 13,9 mm-es kis gépbe ugyanis egy 4K-s, NanoEdge kerettel körbevett OLED kijelző került.

A kijelző már-már bántóan nagy fényerejéhez (ez persze könnyedén csökkenthető, napfényben, kültéren azonban kapóra jön) hihetetlenül éles kép és szuper színhűség tartozik. Szerencsére ma már a Windows 10 skálázója is jól működik, így bátran nagyíthatod a rendszer elemeit mondjuk 200%-osukra, máskülönben 13 hüvelyken a 4K-s felbontás komoly pixelvadászat. Ebben mondjuk segít a stylus-támogatás is, ami tablet üzemmódban igazán hasznos kiegészítő.

Végre egy életképes integrált GPU?

A Flip 13 azonban nem csupán emiatt érdekes: odabent már a legújabb, 11. generációs Intel Core i7 CPU dolgozik, mégpedig a Core i7-1165G7 típus. Ez 10 nm-en készül, 4-magos, támogatja a Hyper-Threading technológiát és a lapkára végre nem a jól ismert, harmatos teljesítményű UHD Graphics iGPU-t pakolták, hanem a több éve készülő, messiásként hirdetett Xe Graphics modult.

Hogy mit tud ez az processzor és ez a GPU, azt ma még sajnos nem árulhatjuk el, ennek pedig egészen egyszerű oka van: várunk a végleges driverre. Az viszont már most biztos, hogy a könnyű és kicsi gép abszolút prémium, jól működik bármely üzemmódban és a 10+ órás üzemidő könnyedén összejön neki.

Természetesen írásunk csak egy előzetes, ami a ZenBook Flip 13 két legnagyobb újításáról tesz említést, de ahogy mindent szanaszét tudtunk próbálgatni, érkezik a részletes teszt is. Ahogy mondani szokás, addig maradjatok velünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.