Hirdetés

Végre úgy tűnik, a Microsoft is foglalkozik a Windows 11 körüli egyik nagy problémával



|

Hamarosan megérkezik az új operációs rendszer, de akadhatnak még olyanok, akiknek nem tiszta, mi is az a TPM.

Hirdetés

Nyár végén derült ki, hogy már idén ősszel hivatalosan is elérhető lesz a Windows 11, ami sok újdonsággal dobja majd fel gépeinket, de szerencsére egyelőre nincsenek rákényszerítve az átállásra azok, akik továbbra is a Windows 10-et preferálják. Az új operációs rendszer egyik alapkövetelménye az, hogy a gépünk alaplapja rendelkezzen TPM 2.0-s chippel, ami extra biztonsági megoldásként működik, a hiánya pedig sok felhasználó számára akadály lehet, ha váltani szeretne.

Hirdetés

Előfordulhat, hogy a Windows 11 gépigényének megjelenése előtt sokan azt sem tudták, hogy van-e ilyen chip az alaplapjukon vagy sem, ami részben érthető is, hiszen nem bír egetrengető fontossággal ez az apróság. A Microsoft valamilyen oknál fogva mégis követelményként szabta meg a TPM 2.0 meglétét, amit bizony jó néhány felhasználó nem is fogadott kitörő örömmel. Ráadásul elég közel van már a rendszer megjelenése, szóval éppen itt volt az ideje annak, hogy az emberek segítségére siessenek a redmondiak.

Megjelent ugyanis egy hivatalos bejegyzés, ami segít a TPM 2.0 bekapcsolásában, és nagyvonalakban elmagyarázza azt is, miért van szükség erre az apróságra. Még linkek is kerültek a posztba, amelyek egy-egy gyártó oldalára irányítják az embert, így könnyebben kérhetünk segítséget, ha esetleg elakadnánk. Remélhetőleg így picit kitisztul a TPM 2.0 körüli helyzet, habár sokan valószínűleg inkább annak örülnének, ha a Microsoft szimplán elengedné ezt a követelményt.

A ti gépetek egyébként megfelel a Windows 11 gépigényének? Váltotok majd októberben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.