Hirdetés

Vérfrissítés idősebb PC-k számára: megérkezett az új SATA-s Samsung SSD



|

A dél-koreai gyártó nemcsak a leggyorsabb címre lehet idén érdemes, hanem a kompatibilitás terén is igyekszik maradandót alkotni.

Hirdetés

A CES 2021 szórakoztató elektronikai és okostelefonos árnyékában hullt le a lepel a Samsung legújabb SATA-szabványt támogató SSD-meghajtóiról. A 870 EVO SATA modellcsalád azoknak nyújthat friss technológiai segítséget, akiknek konfigurációja még olyan alaplapot/lapkakészletet tartalmaz, amely nincs felkészítve az M.2 csatolófelületű SSD-k fogadására.

Csakúgy, mint az elődnek számító 860 EVO esetében, a dél-koreai mérnökök ezúttal is figyeltek arra, hogy az egyik legmodernebb NAND-gyártástechnológiájú lapka kerüljön a meghajtó belsejébe.

Hirdetés

Az 512 Gbit 128L 3D TLC-lapkák mellé apró frissítésen átesett, saját fejlesztésű vezérlő is került, ami a gyártó szerint a megnövelt teljesítmény mellett alacsonyabb fogyasztással operál. Az újdonság másolási és írási sebességét ugyan behatárolja a SATA-szabvány maximuma (szekvenciális olvasás: 560 MB/s, szekvenciális írás: 530 MB/s), az új vezérlőnek köszönhetően 38%-ot sikerült javítani a QD1 véletlenszerű olvasás késleltetésén az elődhöz képest.

Ez a fejlesztés leginkább a magas meghajtóterhelésű szituációkban javít a rendszer válaszkészségén - már amennyire képesek vagyunk érezni ilyen szinten a "38%-ot".

Az új típusú meghajtók a korábban látottakhoz hasonlóan 256 GB-tól egészen 4 TB-os kapacitásig érhetők el, és minden olyan asztali konfigurációba és notebookba beszerelhetők, amelyek képesek fogadni a 2,5" 7 mm-es méretet.

A 870 EVO SSD-k már hazánkban is megvásárolhatók 5 év garanciával, a legkisebb modell kb. 16 000 Ft-os árcédulával indul. Ám most is érdemes elgondolkodni az ár-kapacitás arányon, pár ezer forinttal többért már megkaphatjuk az 500 GB-os variánst.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.