Hirdetés

Videokártyának tűnik, de ez valójában egy hatalmas SSD



|

A Gigabyte 32 TB-os szörnyére annyiszor telepítjük a Call of Duty-t, ahányszor csak akarjuk.

Hirdetés

Ma már nincs gamer PC (vagy hát leginkább semmilyen) SSD nélkül, a legtöbben azonban továbbra is legfeljebb 1 TB-os NVMe háttértárat vásárolnak, hiszen ezeknek a hardvereknek még mindig elég magas az ára. A játékok mérete azonban egyre csak nő: a Destiny 2 és a Hitman 3 már 100 GB fölött terpeszkedik, a Call of Duty: Warzone pedig 250 GB-ot is simán elfoglal, vagyis idővel nagyon szűkösek lesznek ezek a háttértárak.

Hirdetés

A Gigabyte mérnökei persze szeretnek nagyot álmodni, így születhetett meg az Aorus Xtreme Gen 4, ami első ránézésre tényleg olyan, mint egy középkategóriás videokártya, köszönhetően annak, hogy két hatalmas ventilátor felel a hűtésért. A motorháztető alatt a Gigabyte saját, 4 TB-os Aorus Gen 4 SSD-iből gyúrtak össze 8-at, amik a hűtésnek köszönhetően egész jól tartják a 28 GB/s-es olvasási és 26,6 GB/s-es írási sebességet.

Nem ez az első hatalmas kapacitású SSD, a Sabrent már villantott egy 64 TB-os háttértárat idén, de messze vagyunk még attól, hogy ezek valóban bekerüljenek a gamer PC-kbe. Ennek legfőbb oka az ár, hiszen egyetlen 4 TB-os NVMe Gen4 SSD is 800 dollár körül mozog, ebben meg ugye 8 ilyet kötöttek RAID 0-ba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.