Hirdetés

Visszahozott egy várva várt funkciót a Windows 10 előzetese



|

A Windows 10 17618-as előzetes buildjében újra ott van a kedvelt Sets funkció.

Hirdetés

A legtöbb modern böngésző lehetővé teszi, hogy egyszerre több lapot nyissunk meg egyetlen ablakban. Sok program létezik, ami hasonlóan kezeli a lapokat/füleket. Idén a Microsoft effajta támogatást ad a Windows 10-hez is. 

Hirdetés

A funkció neve Sets, és lehetővé teszi, hogy a megnyitott alkalmazásokat több lapon, de egyetlen ablakon belül csoportosítsuk. Ennek hála lehetőség lesz megnyitni három mappát az Intézőben, egy Word dokumentumot, egy böngészőt és a parancssort, majd mindezt egyetlen ablakba csoportosítani. Ezek után még könnyebben válthatunk közöttük. 

A Microsoft még tavaly mutatta be a Sets funkciót, azonban egy rövid tesztelés után kivette az előzetes buildekből - úgy nézett ki, hogy nem lesz kész a Redstone 4-re. Az idén érkező Redstone 5-re azonban igen, ezért a Skip Ahead programba érkezett 17618-as előzetes buildbe már vissza is került

A Sets funkciót támogatja többek között az Intéző, az Edge, a Naptár, a Mail app, a Jegyzettömb, a OneNote és a PowerShell is. Ha valaki nem is találja túl hasznosnak, annak azért lehet örülni, hogy az Intézőben megjelennek a lapok, és nem kell több ablakot nyitni többé több mappa használatához. A Sets egyébként gyorsbillentyűk segítségével turbózza fel a lapok közötti váltást, illetve új megnyitását, meglévő bezárását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.