Hirdetés

Visszatért a Microsoft PowerToys



|

Ezúttal nyílt forráskódúak a Microsoft profiknak szánt szoftveres eszközei: kettő már most elérhető.

Hirdetés

A Microsoft az ígéreteinek megfelelően feltámasztotta a PowerToys eszközöket. Ezeket eredetileg a profiknak szánták Windows 95 és XP alatt, most pedig itt az új verzió a Windows 10 felhasználók számára. Első körben két eszköz vált elérhetővé

Hirdetés

Az egyik a windowsos gyorsgombokat bemutató Shortcut Guide, amely a Windows-gomb egy másodperces lenyomása után ugrik fel. Ekkor az elérhető billentyűkombinációkat mutatja be, amelyek jól jöhetnek, ha elfelejtettük, milyen lehetőségeink vannak. 

A startkor egy másik új PowerToys-alkalmazás használható még, a FancyZones. Ez az appok elrendezését segíti testre szabható területekre, drag-and-drop stílusban. Telepítés után ez is az értesítési területről érhető el, és előrekonfigurált zónákat hoz, de akár 40 egyedi zóna is beállítható. 

A Microsoft a jövőben újabb eszközöket is kiadna, például tömeges fájlátnevezőt, folyamatleállító eszközt vagy képernyőfelvevőt, ami animált GIF-et készít. Fontolgatnak még akkumulátormegfigyelőt és felbontásváltót is a tálcához. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.