Hirdetés

Viszlát kékhalál: stabil javítást kaptak a Skylake CPU-k



|

Frissült a Skylake processzorok mikrokódja, elvileg már stabil a patch. A többi processzora csak ezután érkezhetnek az új csomagok.

Hirdetés

Az Intel ismét frissítette azt a mikrokódot, ami elvileg megvédi a számítógépeket a Spectre- és a Meltdown-alapú támadásoktól. A legújabb patch a Skylake processzorokhoz készült el, ez elvileg már stabil. A többi továbbra is béta, és várni kell. 

Hirdetés

Az Intel először januárban tette közzé a frissítéseket, de miután tömegével érkeztek a panaszok az állandó kékhalálokról és használhatatlan PC-kről, az óriás azt javasolta, senki ne telepítse a csomagokat. A Microsoft egy rendhagyó frissítéssel egyenesen le is tiltotta a patchet, ha azt valaki telepítette. 

Most, hogy a patch már stabil, az Intel kiadta a számítógépek gyártóinak. A végfelhasználók elvileg hamarosan megkapják firmware-frissítés formájában. 

Egyelőre az Intel szerint csak a Skylake chipekhez van stabil javítás, ráadásul itt sem az összes processzorhoz. Mivel az elmúlt évtized közel minden Intel CPU-ját érinti a Spectre és a Meltdown, ezért valószínűleg nagyon hosszú időbe telik majd, mire mindenkinek a PC-je védetté válik. 

Az Intel ügyvezetője nemrég megígérte, hogy még az idén piacra dobják az első olyan processzorokat, amelyek már hardveresen is védettek a nagy sérülékenységekkel szemben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.