Hirdetés

Még a nem támogatott Windows rendszerekhez is érkezett frissítés a zsarolóvírus miatt



|

Aki Windows XP-t, Windows 8-at vagy Windows Server 2003-at használ, mihamarabb frissítsen.

Hirdetés

Tegnap számoltunk be arról, hogy egy Oroszországból indult zsarolóvírus, a WannaCry világszerte szedi áldozatait. Nem csak magánszemélyek, de kórházak, távközlési szolgáltatók is érintettek, a Microsoft viszont példás gyorsasággal lépett.

Hirdetés

Nemcsak a Windows 10 felhasználók kapták meg a frissítést, hanem azok is, akik hivatalosan már nem támogatott rendszereket használnak. Míg a Windows 7-ben már márciusban befoltozták a rést, ami miatt a zsarolóvírus működni képes, a Windows XP-hez, Windows 8-hoz és Windows Server 2003-hoz csak ma érkezett meg a szükséges javítás, melyet erről az oldalról lehet letölteni.

2017. februári adatok alapján a számítógép-használók 8,45 százaléka futtat még Windows XP-t, és 1,65% nem frissített Windows 8.1-re. Továbbra is a Windows 7-nél maradók tábora a legnagyobb, ők a piac 48,41 százalékát teszik ki, míg a Windows 10-esek 25,19 százalékkal állnak a második helyen. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.