Hirdetés

Már a Raspberry Pi 4-et is támogatja a webOS OSE



|

A Raspberry Pi 4 mellett többek között a dupla kijelzőket is támogatja már a webOS Open Source Edition.

Hirdetés

Bár az Android és az iOS uralják az okostelefonok piacát, az egyik régi riválisuk a mai napig használatban van. Csak többé nem mobilokon. 

Hirdetés

Az LG tavaly adta ki a webOS Open Source Editiont azért, hogy új platformokra is eljusson a rendszer. A frissítések hatására új hardverek támogatása is megoldott lett, többek között autókba is eljutott. 

A webOS a Palm fejlesztésében, mobilos rendszerként kezdte. Amikor a HP felvásárolta, akkor a tabletek támogatása is megoldott lett, azonban a HP Touchpad tablet bukásakor átmenetileg stratégiát váltott a gyártó, és eladta a webOS-t az LG-nek. Azóta is az LG okostévék lelke a rendszer, illetve később projektorokba és hűtőkbe is beköltözött. 

A Linux kernelt használó OS aktív fejlesztés alatt áll, a webOS OSE 2.0 pedig nagy újdonságot jelentett. Ebbe a verzióba bekerült egy új, érintésre optimalizált felület, a Raspberry Pi 4 és a dupla kijelzőt támogatása, valamint a firmware OTA frissítésének támogatása. Természetesen egyéb érdekességek is akadnak, sokak szerint a FOTA-támogatás is fontos, hiszen így a járművek piacán nagy szerephez juthat az OS. A mostani 2.1-es verzió ráadásul újabb javításokat is hozott magával. Mobilokra azonban biztosan nem tér vissza (legalábbis a belátható jövőn belül) a webOS. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.