Hirdetés

Már a 6 GHz-et is használhatja a WiFi 6E



|

Az ipari alkalmazások támogatása is megoldott lesz a WiFi 6E szabvánnyal, nem csak a fogyasztói szolgáltatások használata.

Hirdetés

Az FCC engedélyezte a 6 Ghz-es spektrum licenc nélküli használatát, ezzel pedig szabad az út a WiFi 6E-re építő szolgáltatások előtt, a fogyasztói és az ipari szektorban egyaránt. A WiFi 6 alapvetően egy generációs ugrás a vezeték nélküli hálózatok világában, az 5G kiegészítésének is tekintik, mert gyorsabb átvitelt, nagyobb kapacitást és kisebb válaszidőt ígér. 

Hirdetés

A WiFi 6E kibővíti a szabványban rejlő lehetőségeket a magasabb szintű spektrummal, a tesztek eddig 2 Gbps-os sebességet és 2 milliszekundumos válaszidőt eredményeztek. 

Mindez többek között az AR és a VR piacok számára is ideális felhasználási lehetőséget jelenthet. A jelenleg megkapott extra kapacitás pedig nagyjából a hatszorosa annak, ami a 2,4 és az 5 GHz-es sávokkal jár jelenleg. A WiFi 6E-képes eszközök hitelesítése 2021 elején kezdődhet. Ezek elsősorban az erősen zsúfolt helyeken hozhatnak előrelépést. Érkezésükig nagy hangsúlyt fektetnek az éles tesztekre, és megvizsgálják, milyen előnyöket biztosít a gyakorlatban a technológia.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.