Hirdetés

WiFi: itt a WPA3 biztonsági szabvány, de egy darabig nem látjuk



|

A WiFi-biztonság terén ez a legnagyobb frissítés az elmúlt évtizedben. Valószínűleg évekbe telik, mire elterjed.

Hirdetés

Az ígéreteknek megfelelően a WiFi Alliance közzétette a végleges WPA3-as biztonsági szabványt, amely így a legnagyobb frissítést jelenti az elmúlt évtizedre nézve, ami a WiFi-s biztonságot illeti. A szervezet innentől kezdve minősíti is a kompatibilis hardvereket. 

Hirdetés

Mindennek hála még nagyobb biztonságban kommunikálhatnak majd az eszközök WiFi-n keresztül. Sajnos azonban évekbe telhet, mire a WPA3 olyan elterjedté válik, mint manapság a WPA2. 

Ennek az oka az, hogy a gyártók kénytelenek beépíteni az új technológiát a termékeikbe, a felhasználóknak pedig meg kell vásárolniuk az újabb eszközöket. Routert természetesen nem sűrűn cserélnek az emberek. 

Idővel a WiFi Alliance minden új hardvert kötelez majd a WPA3 támogatására, de ez szintén időbe telik. Szerencsére a WPA3 és a WPA2 nem vesznek össze, tehát nem kell minden eszközt kicserélni egyszerre, ha fokozatosan át szeretnénk állni az új szabványra. 

A WPA3-Personal formája fokozza a jelszóalapú biztonságot, véd a szótáralapú, brute force jellegű támadásoktól és még kiszivárgott jelszó esetén is védi az adatokat. A WPA3-Enterprise 192-bites titkosítási csomaggal újít. Az IoT-eszközök pedig a WiFi Easy Connect funkciónak hála csatlakozhatnak könnyebben az internetre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.