Hirdetés

Hamarosan mindenki számára elérhető lesz a Windows 10-be épített Linux kernel



|

Többé nem kell majd tesztelőnek lenni. Aki viszont igényt tart rá, annak magának kell eleinte telepítenie.

Hirdetés

A Windows 10 2004-es verziójában már benne lesz a Windows Subsystem for Linux 2, és ezt mindenki elérheti majd, erősítette meg a Microsoft. Eleinte viszont manuálisan kell telepíteni az érdeklődőknek, egészen addig, amíg egy frissítés automatikus telepítőket és frissítéseket épít be. 

Hirdetés

Mindez persze nem nagy fáradság azoknak, akik számára fontos, hogy a Linux és a Windows együtt létezzenek. Ráadásul az egész beállítás is könnyebb lesz, a kernelt ugyanis a Windows Update hozza el, nem kell egy teljes képfájlt installálni. 

Ezúttal a hangsúly nem az alapvető funkciókon van, hanem a teljesítményen. Elvileg gyorsabb a betöltés és a működés, csökkent a memóriahasználat. A Microsoft ezzel hosszú utat tett meg az egykor a Linux ellen vívott háborútól, és új stratégiákkal bár, de igyekszik megtartani piaci fölényét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.