Hirdetés

Windows 10-ben utazik a Snapdragon 1000



|

Állítólag 12 wattos lesz a Qualcomm új chipje, amelyet kifejezetten windowsos gépekhez fejleszt.

Hirdetés

Nemrég mutatkozott be a Snapdragon 850, a Qualcomm első olyan chipje, amelyet kifejezetten windowsos PC-khez tervezett. A Snapdragon 850 viszont alapvetően csak a Snapdragon 845 módosított kiadása. A gyártó szerint 30 százalékkal jobb teljesítményt hoz, mint az a Snapdragon 835, ami például a HP Envy x2-be, az ASUS NovaGóba vagy a Lenovo Miix 630-ba került. 

Hirdetés

A Qualcommnak azonban van egy sokkal erősebb megoldása is. A WinFuture értesülései szerint az óriás idén mutatja be a Snapdragon 1000-es chipet. Túl sok részlet egyelőre nem szivárgott ki, de 12 wattos lapkáról beszélünk, vagyis a fogyasztása majdnem kétszer akkora, mint a Snapdragon 850-nek. 

Mivel ezekben a gépekben jóval több a hely, mint az okostelefonokban, ezért az új chipnél nem kell megfelelni a hővel kapcsolatos megkötéseknek. Ezt a lapkát hibrid táblagépekbe tervezik. Általában 15 wattos CPU például az, ami az Intel Core U szériáját erősíti. 

Minden bizonnyal jelentős teljesítménynövekedést hoz majd a Snapdragon 1000, miközben azt csak remélhetjük, hogy a vele szerelt PC-k továbbra is a szokásosnál laposabbak lesznek, hosszabb üzemidővel és passzív hűtéssel rendelkeznek majd. Az ASUS állítólag már dolgozik egy eszközön, amibe Snapdragon 1000, 2K-s kijelző és WiGig kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.