Hirdetés

Komoly sérülékenységeket foltoz a Windows 10 legújabb javítása



|

Több fontos hibajavítást is tartalmaz az aktuális csomag, és két kritikus biztonsági rést is megszüntet, szóval ezt nem érdemes halogatni.

Hirdetés

Manapság nagy merészség elsők között telepíteni egy Windows 10-hez kiadott frissítést, hiszen az utóbbi hónapokban sokaknál okoztak ezek különféle megmagyarázhatatlan és kellemetlen hibákat. Remélhetőleg a mostani javítással nem lesznek ilyen gondok, már csak azért is, mert eleve fontos biztonsági réseket hivatott megszüntetni. Ezek között van két kritikus sérülékenység is, amelyek a Windows Adobe Type Managert érintik, és így a Windows 10 összes felhasználóját. 

Hirdetés

A CVE-2020-1020 és a CVE-2020-0938 biztonsági réseken keresztül a hackerek távolról tudnak kártékony kódot futtatni vagy kártevőt telepíteni, amit egy dokumentumba vagy egy weboldal betűfájljaiba rejtenek. A fertőzéshez még csak meg sem kell nyitni a dokumentumot, már az is elég, ha az Intéző előnézetben megjeleníti, a kód már ekkor lefut és kinyitja a gépünk ajtaját a rosszakarók előtt.

A fenyegetés olyan nagy, hogy az amerikai kormány külön felhívásban jelezte, hogy érdemes mielőbb telepítenie a felhasználóknak. Ráadásul ezeket a réseket legjobb esetben is március óta aktívan kihasználják a hackerek, eddig pedig nem volt javítás a problémára. A mostani patch-ben ezek mellett 133 további biztonsági javítás található, tehát most nem érdemes elodázni az automatikus frissítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.