Hirdetés

Komoly sérülékenységet foltozott a Windows 10-ben a Microsoft



|

Az NSA figyelmeztetése után javítottak egy komoly biztonsági rést a Windows 10-ben a fejlesztők.

Hirdetés

Különösen komoly biztonsági rést javított most kedden a Microsoft a Windows 10-ben: egy alapvető, titkosítással kapcsolatos komponens okozta a hatalmas sérülékenységet. Ezt egyébként az NSA szúrta ki és jelentette a Microsoftnak. A jelentések szerint a hiba a tartalmak hitelesítésekor használt digitális aláírások titkosítását érintette, szoftvereknél és fájloknál egyaránt. 

Hirdetés

Ha valaki kihasználta volna a sérülékenységet, akkor kártékony tartalmat küldhetett volna bárki gépére úgy, hogy a hamis aláírás ellenére mindent biztonságosnak jelzett volna minden védelem. 

Azt senki sem tudja, hogy az NSA mióta tudott erről a biztonsági résről, de azért az jó hír, hogy ezúttal nem tartotta meg magának és a kormányának ezt az információt a szervezet. A Microsoft szerint aki feltette a kapcsolódó frissítéseket, az immáron biztonságban van. Azt javasolják a felhasználóknak, hogy szokás szerint mielőbb telepítsenek minden biztonsági frissítést. Elvileg sikerült megelőzni, hogy a hackerek a gyakorlatban visszaéljenek a sérülékenységgel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.