Hirdetés

Windows 11-et faragott a Linuxból egy brazil fejlesztő



|

Itt a lehetőség, ha valaki a Linux szabadságát megőrizve élvezné a Windows 11 felületét.

Hirdetés

Rafael Rachid 2007-ben állt elő a Linuxfx, vagy Windowsfx néven kiadott, Ubuntu-alapú rendszerével, amely a Windows kezelőfelületét ülteti át Linuxra. A brazil fejlesztő ezzel egy könnyen tanulható változatot szeretett volna kínálni azoknak, akik a Microsoft ölelését elhagyva ismerkednének meg a nyílt forráskódú szoftverrel.

A szoftver kezeléséért napjainkra már egy közösségi csapat felel, amely nemrég elérhetővé tette a Windows 11-re hajazó verziót, így a linuxosok most (a Windows Insiderektől eltekintve) mindenkinél hamarabb vethetik rá magukat az új UI-ra.

Hirdetés

A Windowsfx 11 az Ubuntu Core-ra épülő KDE Plasmán nyugszik, a Windows 11-es arculatról pedig a WX Desktop téma egy erősen módosított változata gondoskodik: megkapjuk például a középre rendezett tálcát, a lekerekített ablakokat és az új animációkat is.  

A Windowsként maszkírozott Ubuntu részletes leírása itt olvasható, a szöveg szerint a rendszer teljesen működőképes, s egyben az első letölthető stabil verzió. A Windowsfx 11 egyaránt telepíthető x86-os PC-kre és az ARM-alapú Raspberry Pi platformra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.