Hirdetés

A Windows 12 Lite tényleg létezik, de nem az, aminek hinnéd



|

Egy új Linux rendszer fejlesztőit nem érdekelték olyan apróságok, mint holmi szerzői jogvédelem. Ilyen, amikor névben és dizájnban is Windows-t imitál a pingvin.

Hirdetés

"Még Windows 11 sincs, akkor ez meg mi a fene lehet?" - kérdezheti joggal bárki, márpedig igenis megérkezett a Windows 12 Lite. Természetesen az új rendszernek semmi köze a Microsofthoz, még annak ellenére sem, hogy Windows 10-es háttérképet kínál, és a dizájn is alapvetően a Windowsra épít, nem csak a név. A fejlesztők azzal magyarázták az enyhén merész húzást, hogy tulajdonképpen a Windows 10-re szerettek volna alternatívát kínálni, és a jelek szerint a szerzői jogsértés ténye miatt kicsit sem izgulnak. Sőt, azt mondják, a Windows 12 Lite minden tekintetben sokkal jobb, mint a Windows 10. 

Hirdetés

A készítők olyan csodásan hangzó frázisokkal is dobálóznak, miszerint a Windows 10 összes problémáját megoldja a Windows 12 Lite, és hogy ez a legjobb operációs rendszer a Windows 7 eddigi felhasználóinak. Ez az egész pedig annyira nem vicc, hogy még fizikai adathordozókon is árusítják a Linux-disztribúciót.

A rendszer a látottak alapján egyébként az Ubuntu-alapú Linux Lite módosított, xfce asztali környezetet kínáló verziója, Windows 10-es témával. És valószínűleg jogsértő felépítéssel, tehát aki a Windows 10 helyett Linuxot akar, annak még továbbra is jobb választás mondjuk a Kali Linux. Arra pedig kíváncsiak vagyunk, a Microsoft jogászai mikor repülnek rá a csapatra, belengetve egy sokszámjegyű csekket...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.