Hirdetés

A Windows 7 felhasználói még mindig ingyen frissíthetnek Windows 10-re



|

A licencmegállapodások szürke zónáit kiaknázva még mindig hozzá lehet jutni ingyen a Windows 10-es frissítéshez.

Hirdetés

A Microsoft kedden véglegesen megszüntette a Windows 7 támogatását, így többé biztonsági javítás sem lesz a régi rendszerre (kivéve a fizetős, üzleti ügyfeleknek). Aki nem akar sebezhetővé válni, annak tanácsos Windows 10-re váltania. Ez alapesetben nem olyan olcsó dolog, de van egy kiskapu az ingyen Windows 10-hez. 

Hirdetés

A Windows 10 Media Creation Tool elérhető a Microsoft honlapján, ezt letöltve pedig aki a PC frissítése lehetőséget választja az eszközön belül, az hiteles Windows 10 aktivációs kulcsot kap. Feltéve, hogy legális Windows 7-et vagy 8.1-et használ. Menteni persze nem árt a frissítés előtt.

Bár a Microsoft az ingyenes frissítési oldalait rég megszüntette, a jelek szerint a Media Creation Toolból nem zárta ki a Windows 7-es és 8.1-es kulcsokat. Sokan aggódnak, vajon legális-e ez az egész, a GYIK szerint ugyanis Windows 10-es termékkulcs kell az eszközhöz (ez persze borul, hiszen a 7-es és 8.1-es is működik).

A Microsoft egyik mérnöke a Redditen arról beszélt, hogy egyedi PC-ken nem vizsgálják a licenceket, és jobban érdekli a vezetőséget a frissítési statisztika, mint a windowsos licencbevétel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.