Hirdetés

Újabb Windows 7 hiba: nem lehet lekapcsolni a PC-ket



|

Szép lassan már azt is hihetnénk, hogy fű alatt a mostanában felbukkanó hibákkal akar váltásra ösztökélni mindenkit a Microsoft.

Hirdetés

Bár mindenki úgy gondolhatta, hogy a Windows 7 története véget ér a támogatási időszak hivatalos lejártakor, egy utolsó utáni fejezet ekkor kezdődött csak igazán. Már a január 14-i, utolsónak hirdetett patchet követő héten is kénytelen volt egy újabb tapaszt kiadni a Microsoft, miután kiderült, hogy a végső frissítőcsomag valamelyik eleme egyes gépeknél tönkrevágja a rendszer tapétájának kezelését és a képernyőmérethez igazított beállítások használatakor simán fekete kijelzőre vált. És ha azt hinnénk, hogy a javítás javítása már véglegesen nyugodni küldte a rendszert, nagyot tévedünk.

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy a fekete kijelzős hibát orvosló "utolsó utáni" frissítés ugyan helyrerakta a háttérrel kapcsolatos hibát, azonban okozott helyette egy kedves és váratlan másikat. Az elmúlt néhány napban a Redditen, Twitteren és a Microsoft fórumain is megszaporodtak azok a bejegyzések, amelyek szerint a Windows 7 leállításakor a szokásos folyamat egyszer csak megszakad, és egy hibaüzenet jelenik meg a kijelzőn, miszerint a felhasználónak nincs jogosultsága a számítógép lekapcsolására.

Egyelőre úgy tűnik, egy Adobe patch akadt össze a legújabb Windows 7 frissítéssel. Egyes Adobe szoftverek futtatásához szükségesek olyan szolgáltatások, mint az "Adobe Genuine Monitor Service", az "Adobe Genuine Software Integrity Service" és az "Adobe Update" - ezeket kell leállítani, és ezután már képes lesz leállni a Windows 7 is.

Mások másféle trükközésekkel próbálkoztak, állítólag az is működik, ha lekapcsolás helyett a Ctrl+Alt+Del billentyűkombinációval kilépünk a Windows admin képernyőjére, és itt nyomjuk meg a jobb alsó sarokban található kikapcsológombot. Mások szerint az is segít, ha a Csoportházirend-szerkesztőt indítjuk el parancssorból, és külön beállítjuk a szükséges admin jogokat. De azért remélhetőleg a végleges megoldás az lesz, hogy a Microsoft kiad egy utolsó utáni utáni javítást, ami rendbe teszi ezt a problémát. Már csak azért is, mert a "csakazértse váltok" hozzáállású egyéni felhasználók mellett pont azok a vállalatok és egyéb szervezetek használják még a Windows 7-et, akik vastagon fizettek a halasztásért a Microsoftnak. Ilyen például a német állam, amely nem tudta időben átállítani az általa használt szoftverek és szolgáltatások kompatibilitását, ezért egy összegben 886 ezer dollárért vette meg a kiterjesztett támogatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.